Tuesday, January 11, 2011

Key Major Metal Flute






Dear all,I successfully crafted metal flute in various Keys in Major Scale. I also attached some of the snap shots of the flute for your kind appreciation. Notice the placement of the tone holes and the size of each of them. It is comprised of 6 tone holes like its bamboo flute Major Scale counterpart with the difference in material. I hope you enjoy it , and if for some reason, I am contactable at mjrosman@gmail.com or +60193827279.

video video video video

20 comments:

  1. Tuan, sy berminat nak bermain seruling ni.. tidak punya pengetahuan mendalam, cuma bersandarkan kelas muzik (rekoder) di sekolah. :) sgt gemar mdgr instrumental music-seruling & if possible, sy mahu mendapatkan seruling untuk diri sendiri.. perhaps tuan boleh emel sy guidance pls? sendtojac@yahoo.com.my TQVM =)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,

    Tuan boleh gunakan borang maklumat pesanan disebalah kanan ruangan ini untuk tujuan contact. Saya telah emailkan penerangan dan manual asas bermain untuk tuan. Semoga bermanafaat. tq

    ReplyDelete
  3. tuan sye sama seperti tuan miz jac .. boleh emailkan perkara yng sama kepada saya .. coolheroes_93@yahoo.com .. dan saya juga ada memiliki seruling buluh jenis key f .. seruling saya ada 6 lubang dibawah dan 2 lubang diatas .. saya agak keliru disitu ..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, rssanya seruling tuan ni seruling cina - Dizi. guidance dan beberapa maklumat telah saya emailkan pada tuan. tq

    ReplyDelete
  5. berapa ye harga seruling metal ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohon mnta email tuan atau email saya di mjrosman@gmail.com tq

      Delete
  6. Assalamualaikum, boleh saya tahu berapa harga metal flute tuan dan boleh tak emailkan saya harga serta panduan/guidance bermain seruling... shahrulnizammz@gmail.com .. terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panduan dan senarai harga telah saya emailkan..

      Delete
  7. Assalamualaikum Tuan, senarai harga telah saya emailkan. terimakasih.

    ReplyDelete
  8. salam tuan.. berapa harga seruling bambu malay tune..??..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum, harga diantara rm 50 hingga rm 90. sila hantar email kepada mjrosman@gmail.com dan nanti saya akan nyatakan disana.. tq

      Delete
  9. Boleh encik hantar senarai harga seruling? Especially seruling metal key F.
    Thank u.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. harga metal flute Key F (RM150). boleh nyatakan email tuan tak?

      Delete
  10. salam.... sy sebenarnya nak hadiakan seruling untuk adik saya, dia baru je blajar... so sy ingatkan nak belikan lah dia seruling, tapi saya ape pun tak tau pasal seruling ni.. boleh x bagi cadangan, ni email saya dillahlee@yahoo.com hantarkan senarai harga sekali ea.....

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum puan, kalau baru nak belajar elokllah ambil yang pendek dahulu sebab senang nak kawal nafas. saya cadangkan Key G4 Major Scale . harga rm 60 dan pos rm 15 total rm 75. sila isikan borang ini untuk saya proses tempahan puan: http://serulingbuluh.weebly.com/order-form.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf ye.. diatas tadi haraga seruling buluh key G4 sahaja. tq

      Delete
  12. salam.. tuan gaban merah.. jika tidak keberatan, sye ingin tuan berkongsikn ilmu mngenai teknik permainan seruling.. sye baru berjinak2 dengan instrument ni..
    email saya : sz_orang@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. Salam.. Tolong emailkan saya harga seruling encik gaban. shafiq_aevista@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. salam tuan saya berminat sangat utk belajar seruling...boleh tuan tunjuk ajar saya yg berminat ni...zamboc.jd@gmail.com

    ReplyDelete
  15. salam tuan saya berminat sangat utk belajar seruling...boleh tuan tunjuk ajar saya yg berminat ni...zamboc.jd@gmail.com

    ReplyDelete